PUBLIKATIONER

DEBAT: 3 RÅD TIL DIG DER VIL FREMME KVINDER I LEDELSE.

Fra magasinet DI Business

Kommunikationsrådgiver Vibeke Hartkorn har tre konkrete bud på, hvordan virksomhederne får flere kvinder i ledelsen.

Kvinder skal bydes op til dans. Mænd er bedre til at banke på din dør, og sige ”nu er det min tur”. Mænd er opdraget til at være den, der byder op til dans. Kvinder er opdraget til at vente på at blive spurgt.

Et kvindeligt talent skal opmuntres og bekræftes i, at I som virksomhed tror på, at hun kan tage vejen frem mod topledelsen. Her er tre dansetrin:


1. Lad kvinder få opgaven


Meget enkelt: led efter kvinder og ansæt dem. Den gamle sang om at de ikke findes eller ikke vil, er noget sludder. Vores arbejdspladskultur er stadig præget af og fremmer traditionelle maskuline kvaliteter, derfor kan det være svært at opdage et kvindeligt talent med mere feminine værdier. Spørg dig selv, om I får taget fat i alt talent? De dygtige kvinder går nemlig videre til arbejdspladser, der godt kan finde ud af det.


2. Sæt kvinder på dagsordenen


Kvinder har ingen eller meget få kvinder at spejle sig i, mens mænd har mange. Mange kvinder mangler tro på sig selv, når de skal træde stier, de ikke har set andre kvinder træde. Mange – også ambitiøse – kvinder kan ikke lide at stikke ud. Derfor er det så utroligt vigtigt, at tage særlige initiativer for kvinder. Der er et væld af løsningsmodeller, vi ved virker: mentorordninger, træning i feminine og maskuline værdisæt, åbne og ærlige rollemodeller, fokus på værdisæt og adfærd på linje med faglige kompetencer. Og fortæl så hele arbejdspladsen hvad I gør og hvorfor: lad det være en del af dagsordenen at tale maskuline og feminine værdier i teamet og på fællesmøder.


3. Træn kommunikation med kvinder


Kommunikationstræning i hvordan I taler med, om og til hinanden kønnene imellem er ofte nødvendigt. Ellers misser du måske et talent i en traditionel MUS samtale. Tal om, hvordan hun kan håndtere selvkritik og selvopfattelse. Fortæl ret konkret, hvad der skal til for at blive leder hos jer, og giv feedback på personlighed og performance, retning og succeskriterier. Bak kvinden op, når hun er klar til tage næste skridt.

flere artikler

VORES LØFTE

Vi sætter mål i samarbejde med dig.

Vi er ambitiøse på dine vegne.

Vi lytter og søger at forstå dit perspektiv.

Vi er med dig hele vejen i dine udfordringer og muligheder.

Vi er ærlige og varme, energifyldte og resultatorienterede.

KONTAKT OS 

Du er velkommen til at ringe eller e-maile vores administrerende direktør, Vibeke Hartkorn, hvis du ønsker at vide mere om, hvad vi kan gøre for dig personligt, eller den virksomhed du repræsenterer. Vi tager gerne et uforpligtende møde, for at lære dig at kende.